Hlavní obsah

Znalci: Kramného ženu a dceru zabil elektrický proud. Obžaloba má 5000 stran

– Ostrava
Právo, Novinky, ok, jr

Státní zástupce Vít Legerský řekl ve středu novinářům, že manželka a dcera Petra Kramného zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrzují to také znalecké posudky, které obsahuje obžaloba podaná ke Krajskému soudu v Ostravě. Spis má asi 5000 stran.

Státní zástupce o případu Kramného Video: Právo

 
Článek

„Důkazy, které byly opatřeny policií, v podstatě vyvrátily to, že by příčinou smrti byla dehydratace nebo otrava. Naopak důkazy prokazují, že obě poškozené zemřely v důsledku zásahu elektrického proudu,“ řekl státní zástupce.

Původně se spekulovalo o otravě Češek, později se objevily také informace o úmrtí po zásahu elektrickým proudem.

Ke konkrétním důkazům se nechtěl žalobce vyjadřovat. „Máme komplex důkazů, které předložíme soudu, zda bude uznán vinným či nikoli, záleží na soudu. Klíčové jsou znalecké posudky, jako elektrotechnický, lékařský nebo psychologický,“ dodal Legerský.

Podle něj by měl soud rozhodnout do třiceti dnů o tom, jestli bude Kramný dál ve vazbě a kdy bude nařízeno hlavní líčení.

Kramného advokátka Jana Rejžková Právu řekla, že o podání obžaloby na jejího klienta ví jen z médií, oficiální rozhodnutí ještě nedostala. Případ prozatím odmítla dál komentovat, podle svých slov se vyjádří až při hlavním líčení. Dosud není jasné, kdy by mohlo začít.

Egypt řízení zkomplikoval

Podle Legerského stále také probíhá spolupráce s egyptskými úřady. Přípravné řízení ale Egypt zkomplikoval tím, že zakázal přístup na místo činu.

Spisový materiál je rozsáhlý. Má až 5000 stran a soud bude potřebovat dostatek času na jeho nastudování.

Legerský se také vyjádřil k desítkám zveřejněných fotek, na kterých jsou nahá těla obou Češek údajně krátce před egyptskou pitvou. Nedávno je obdržela televize Nova od nejmenovaného advokáta. „Fotografie nemohou mít nějaký vliv na řízení, obžalobu nemohou ohrozit,“ konstatoval státní zástupce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám