Hlavní obsah

Zloději v metru okrádali nevidomé

Novinky, kub
Praha

Pražští policisté zadrželi 19dívku podezřelou z okradení nevidomé ženy v metru. Podle vyšetřovatelů zavedla hendikepovanou ženu na veřejné WC s tím, že jí chce pomoci. Místo toho jí ale měla sebrat mobilní telefon. Souhrou okolností bezpečnostní kamery zaznamenaly krátce nato dvojici podezřelou z další podobné krádeže.

Policie vyšetřuje okradení nevidomého muže Video: Policie ČR

 
Článek

První krádež se podle mluvčí policie Violety Siřišťové stala v pondělí krátce po 20. hodině ve vestibulu stanice metra Vltavská. „Podezřelá žena využila zdravotního postižení nevidomé a nabídla ji pomoc při doprovodu na toaletu. Během toho poškozené odcizila z ledvinky, kterou měla upevněnou kolem pasu, speciální telefon pro slepce,“ sdělila v pátek mluvčí.

Spadla vám peněženka, zmátl zloděj ženu v metru

Krimi

Kriminalisté zadrželi ve čtvrtek podezřelou 19letou dívku, která je podle Siřišťové pro policisty navíc známou firmou. „V minulosti již byla několikrát řešena za majetkovou trestnou činnost,“ upřesnila mluvčí s tím, že se dívka ke krádeži přiznala. Případ policie řeší ve zkráceném řízení, podezřelé hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela dívku podezřelou z krádeže v metru

Při vyšetřování případu našli kriminalisté na kamerových záznamech další krádež, ke které došlo týž den kolem 23. hodiny, tentokrát ve stanici Národní třída. „Dvojice si vyhlédla nevidomého muže a okradla ho s největší pravděpodobností o peněženku,“ uvedla Siřišťová.

Zloděj bil a šacoval staříka v pražském metru, lidé přihlíželi

Krimi

Policisté totožnost podezřelých znají a vyhlásili po nich pátrání, rovněž ale hledají samotného poškozeného. „Žádáme veřejnost, pokud ho na záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohl zdržovat, ozvěte se na linku 158,“ uvedla mluvčí. To, že byl dvojicí okraden, policisté usuzují z analýzy kamerových záznamů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám