Hlavní obsah

Zloděj zbraní byl rychle dopaden

Novinky, Jiří Bednář, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Jen necelých třicet hodin se mohl ze svého lupu těšit muž, který ve středu odpoledne přepadl prodavače zbraní v prodejně na královéhradeckém Velkém náměstí. V čtvrtek večer jej police dopadla.

Foto: Zdena Selingerová

Královský průvod z Prahy na Karlštejn

Článek

 Lupič si z prodejny odnesl čtyři lovecké brokovnice a kulovnice, osmnáct revolverů a pistolí, velké množství nábojů, osobní věci prodavače a z pokladny vzal 35 tisíc korun. Před tím prodavače spoutal a násilím zatlačil do zadní místnosti. Když odcházel, zamkl za sebou vchodové dveře. Celková hodnota jeho lupu byla čtvrt miliónu korun.

"Během dvaceti hodin jsme znali pachatele a k jeho zadržení došlo za pomoci zásahové jednotky ve čtvrtek kolem půl jedenácté večer," sdělil náměstek hradeckého policejního ředitele Josef Macháček. Klíčový podíl na zjištění totožnosti pachatele mělo provedení kriminalisticko technických expertíz, o jejichž upřesnění Macháček odmítl hovořit. Zadržený muž je ve věku 30 let a dosud nebyl trestán. Pochází z Trutnovska a dopaden byl v Roudnici poblíž Hradce Králové. Podle prvních poznatků se loupeže dopustil proto, že chtěl zbraně prodat.

"Stále ale prověřujeme verzi, že hodlal zbraně použít k páchání další závažné trestné činnosti," dodal Macháček. Všechny krátké zbraně byly funkční. Policisté všechny uloupené zbraně a náboje našli v pachatelově osobním automobilu. "Dá se říci, že zadržení proběhlo v klidu," uvedl policejní rada Michal Hynek. Vzhledem k velkému počtu uloupených zbraní hodnotí policisté tento čin jako mimořádně závažný. "Nepamatuji, že by se tu v posledních dvaceti letech stalo něco podobného," řekl Macháček. Zadrženému, který zřejmě skončí ve vazbě, hrozí až desetiletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Z přepadené prodejny zmizely zbraně

Prodejnu se zbraněmi výrobního družstva Lověna přepadl neznámý pachatel ve středu po šestnácté hodině na Velkém Náměstí v Hradci Králové. Nemaskovaný muž vnikl...

Výběr článků

Načítám