Hlavní obsah

Zloděj vypustil a rozebral v Ostravě zahradní bazén

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Z rozsáhlých krádeží a vloupání obvinili 40letého muže kriminalisté z Ostravy. Jedná se o recidivistu, policie mu nyní klade za vinu vybílení devíti chatek v zahrádkářských koloniích i několika rodinných domů. Jednou se dokonce pokusil sebrat ze zahrady bazén, který dokonce vypustil a rozebral, ale konstrukce byla vzhledem ke své velikosti a váze nad jeho síly.

Foto: Policie ČR

Obviněný muž se podle policie mimo jiné pokusil sebrat ze zahrady bazén

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Obviněný je podle ní recidivista, který má za sebou devět soudů.

Nynější sérii vloupání podle vyšetřovatelů zahájil v polovině července a zaměřil se na zahrádkářské kolonie. Kriminalisté ho měli přistihnout v těchto dnech přímo při činu a celkem mu podle mluvčí prokázali na základě stop a důkazů devět vloupání do chatek a rodinných domů.

Fantom restaurací se nají, napije a mizí bez placení

Krimi

Muž podle policie bral, co mu přišlo pod ruku - hliníkový žebřík, kovový kulatý gril nebo nářadí.

Foto: Policie ČR

Konstrukce bazénu byla pro obviněného muže podle policie příliš velká a těžká

„Dokonce v jednom případě se měl pokusit odcizit kulatý bazén o průměru zhruba 3,5 metru. Nejdříve měl vypustit vodu a poté se pokusit bazén rozložit. Z důvodu jeho rozměrů a váhy se mu to však nakonec nepodařilo, a tak odešel s prázdnou," zmínila mluvčí.

Recidivista ukradl vysokozdvižné vozíky. Odmítá říct důvod

Krimi

Obviněný podle vyšetřovatelů způsobil celkem škodu za 140 000 korun. Policie ho obvinila z krádeže a porušení domovní svobody, za což mu v případě soudu může hrozit až pětileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám