Hlavní obsah

Zloděj v Přerově měl žně. Okradený měl v peněžence kartu s PIN kódem

– Přerov

Snadnou cestu k penězům měl zloděj, který v pátek večer ukradl jednomu z návštěvníků restaurace v Přerově peněženku. Našel v ní totiž nejen platební kartu, ale i lístek s PIN kódem k ní. Než kartu stačil majitel zablokovat, ubyly mu z bankovního konta desítky tisíc korun. Právo o případu v pondělí informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Muž se podle ní v sobotu dostavil na policii. „Policistům sdělil, že měl peněženku položenou na zahrádce restaurace na stole a během nestřeženého okamžiku mu ji někdo ukradl. V peněžence měl kromě osobních dokladů a finanční hotovost ve výši tisíc korun i platební kartu. Největší chyba, kterou ale okradený muž udělal, byla ta, že měl v peněžence zastrčený lístek s PIN kódem, a toho lapka náležitě využil,“ uvedla mluvčí.

Zloději si z herny v Přerově odnesli přes 220 tisíc. Odjeli na kolech

Krimi

Ještě než stačil okradený kartu zablokovat, byla podle ní devětkrát zneužita. „Třikrát provedl neznámý pachatel výběry přímo v bankomatu ve výši 20 000 korun a téměř stejnou částku utratil za nákupy v různých prodejnách po Přerově,“ konstatovala Zajícová.

Celková škoda, kterou pachatel způsobil, se podle ní vyšplhala na 42 800 korun. Policisté se případem zabývají pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám