Hlavní obsah

Zloději si z herny v Přerově odnesli přes 220 tisíc. Odjeli na kolech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Dva zloděje, kteří koncem loňského roku vybrali hernu v Přerově, ze které si odnesli přes 220 tisíc korun, dopadli v těchto dnech tamní kriminalisté. Mužům ve věku 38 a 47 let za krádež hrozí až pět let za mřížemi. Právu to ve středu řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vše se odehrálo loni v noci na 23. prosince. „Zatímco mladší muž hlídal venku a čekal na parťáka, starší z dvojice se mezitím vloupal do herny. Z ní odcizil finanční hotovost přes 220 tisíc korun, kterou našel v trezoru. Dále ze zásuvky u baru vzal drobné mince v hodnotě přes 1000 korun a jedenáct krabiček cigaret,“ uvedl mluvčí.

Vloupal se v Písku do auta, to se s ním rozjelo a nabouralo

Krimi

Zloděj poté podle něj hernu opustil stejnou cestou, jak do ní vnikl. Nato oba muži nasedli na předem připravená jízdní kola a místo činu opustili.

Dlouho se však z lupu neradovali. Kriminalisté si pro ně brzy přišli. Při objasňování skutku navíc zjistili, že starší z mužů se krádeže dopustil, přestože byl Okresním soudem ve Zlíně v posledních třech letech za obdobný skutek odsouzen.

Zloděj v Praze ukradl kolo s GPS. Honičku s policií měl předem prohranou

Krimi

„Zatímco mladší pachatel je stíhán na svobodě, u staršího muže jsme ve středu podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby,“ dodal Hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám