Hlavní obsah

Zloděj se nechává hospitalizovat a pak okrádá pacienty

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

V souvislosti s okrádáním pacientů v nemocnicích pátrají policisté po čtyřiatřicetiletém Václavu Smejkalovi. Poslední případ se stal v nemocnici v Kyjově na Hodonínsku. Podezřelý se v nemocnicích vydává za pacienta, což mu usnadňuje páchání trestné činnosti.

Foto: Policie ČR

Hledaný Václav Smejkal

Článek

„Poslední případ jsme zaznamenali v kyjovské nemocnici, kde připravil o 1200 korun muže, který po operaci nemohl vstávat z lůžka. Jeho spolubydlící se nabídl, že mu půjde koupit nějaké občerstvení,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Slušným dojmem a několika bezproblémovými nákupy si získal důvěru pacienta. Pak ale zmizel z nemocnice i s dvanácti sty korun. Muže hospitalizovali na pozorování, protože tvrdil, že utrpěl úder do hlavy.

„Podařilo se nám zjistit, že tento muž podobným způsobem okrádal i jiné pacienty v nemocnicích po celé České republice, kde se nechal na krátkou dobu hospitalizovat s banálním problémem. Je předpoklad, že ve své činnosti bude pokračovat v jiné nemocnici,“ uvedl mluvčí.

V souvislosti s případy okradených pacientů policisté pátrají po Václavu Smejkalovi, trvale žijícím na Sokolovsku. Čtyřiatřicetiletý muž je v seznamu hledaných již od dvacátého dubna. Měří necelých 180 centimetrů, má střední postavu a černé vlasy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám