Hlavní obsah

Zhrzený muž na Olomoucku vlezl k expřítelkyni a brutálně ji napadl. Útočil nářadím

Právo, mhr
Olomouc

Zhrzený 61letý muž v pondělí v nejmenované obci na Olomoucku brutálně zaútočil na svou bývalou 56letou partnerku. Stalo se tak v jejím bytě, kam muž vlezl oknem, žena utrpěla vážná zranění. Muž byl již obviněn z pokusu o vraždu a porušování domovní svobody.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K činu došlo v pondělí časně ráno, Právo o něm ve středu informoval policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Muž vlezl do bytu 56leté ženy po žebříku otevřeným oknem, pak se schoval za dveře, a když žena vešla do místnosti, tak ji neočekávaně napadl nářadím. Útočil cíleně na horní polovinu těla a způsobil ženě vážná zranění,“ uvedl mluvčí.

Jaké dílenské nářadí při útoku muž použil, nechtěl mluvčí s ohledem na stádium vyšetřování blíže specifikovat. „Šlo o ruční nářadí,“ konstatoval. Lze tak jen spekulovat, zda šlo o kladivo, hasák, šroubovák či něco jiného.

Policie obvinila 72letého seniora z pokusu o vraždu

Krimi

Policisté byli podle mluvčího na místě během pár minut od přijetí oznámení a muže zadrželi. Kdo policisty přivolal, Hejtman nespecifikoval.

„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že útočník je bývalým partnerem poraněné ženy a motivem útoku byla pravděpodobně skutečnost, že se muž psychicky nevyrovnal s předchozím rozchodem ze strany partnerky, roli sehrála zřejmě i žárlivost,“ konstatoval mluvčí.

Muž podle něj nebyl v době útoku pod vlivem alkoholu ani jiné drogy a v minulosti nebyl soudně trestán. Obviněný skončil ve vazbě, v případě prokázání viny mu hrozí 12 až 20 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám