Hlavní obsah

Zfetovaný muž bez řidičáku se snažil ujet policejní hlídce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Dramatická honička policistů se zfetovaným silničním pirátem se odehrála o víkendu v ulicích Ostravy. Osmadvacetiletý muž svým chováním způsobil hned dvě nehody, spravedlnosti ale neujel. Skončil v policejní cele a na krku má obvinění ze tří trestných činů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala v pondělí mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Muž se podle ní osobního auta neoprávněně zmocnil v sobotu na návštěvě. Kromě toho, že má soudem zakázáno řídit až do roku 2016, byl pod vlivem drog.

„Hlídka dopravní policie se řidiče snažila nejprve zastavit na ulici Petřkovické. Muž však nerespektoval výzvy k zastavení a začal ujíždět,“ řekla. Během svého úprku se málem srazil s protijedoucí Škodou Fabií, jejíž řidička čelnímu střetu zabránila tak, že strhla řízení a narazila do svodidel.

„Řidič i po této kolizní situaci ale ujížděl před hlídkou, na výzvy k zastavení nereagoval,“ dodala mluvčí s tím, že dokonce na hlídku, která se ho snažila předjet, najížděl a s policejním autem se nakonec srazil. „Ani v této chvíli však muž situaci nevzdával a snažil se uprchnout, ale policisté ho dostihli a zadrželi,“ dodala mluvčí.

Po jeho zadržení vyšlo najevo, proč se snažil tak vehementně utéct. Kromě toho, že auto užíval neoprávněně, měl pozitivní dechovou zkoušku na drogy a neměl řidičské oprávnění. Navíc jde o známou firmu, teprve nedávno byl propuštěn z výkonu trestu. „Nyní hrozí obviněnému za popsané protiprávní jednání trest odnětí svobody až na tři léta. Při nehodách nebyl naštěstí nikdo zraněn,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám