Hlavní obsah

Ženě pod nohama explodovala bomba

Novinky, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Na výbušninu nastraženou zřejmě pod drnem šlápla v sobotu žena, když vycházela z vrátek své parcely na cestu ve Studánce na Tachovsku. Následná exploze ji způsobila popáleniny na rukou i nohou a psychický šok. Policie nechce sdělit s ohledem na průběh vyšetřování podrobnosti.

Foto: i-region.eu

Povodně v Karviné

Článek

"Šetříme to jako ublížení na zdraví," potvrdil pouze tachovský policejní ředitel Lubomír Kučera.

Zraněná žena pracuje jako zástupkyně ředitelky tachovské zvláštní školy. Není jasné, zda se jednalo o útok přímo na její osobu. Policejní odborníci nyní zkoumají části pravděpodobně nášlapného výbušného systému. Kriminalisté prověřují verze, podle kterých mohl výbuch souviset například s jejím zaměstnáním nebo sousedskými spory. Ženu se zatím kvůli jejímu zdravotnímu stavu nepodařilo vyslechnout.

Nadřízená odmítá spojitost výbuchu se školou

"Leží v posteli ofačovaná a její jí zle," sdělila v pondělí ředitelka zvláštní školy, která vylučuje spojitost nastražené bomby se školou. "Nemáme tady až zase takové grázly, kteří by byli schopni něčeho takového" řekla.

Starosta Studánky Zdeněk Kropáč uvedl, že si celou záležitost nedokáže vysvětlit. "Jde o parcelu, kterou žena koupila před čtyřmi lety a chce na ni postavit dům. Pokud vím, tak to nikomu nevadí. Místní byli tím, co se stalo, velmi překvapeni. Já osobně jsem chtěl vědět víc. Zavolal jsem na policii, kde mi řekli, že nemohou poskytnout nic bližšího, protože vyšetřování se teprve rozbíhá," svěřil se starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám