Hlavní obsah

Žena z Jesenicka z mužů podvodně vylákala milióny

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klec spadla nad ženou (41) z Jesenicka, která podvodně vylákala z mužů, se kterými se seznamovala prostřednictvím různých seznamek na internetu, v novinách či na teletextu, minimálně dva milióny korun. Kriminalisté ji zadrželi a obvinili. Stíhána je vazebně. Právu to řekla v pondělí jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Téměř vždy vystupovala pod pseudonymem sladké.pokušení2. Ke komunikaci si vybírala muže starší 40 let. Po navázání bližšího kontaktu si vymýšlela různé legendy, díky kterým z mužů vylákala různé finanční částky. Mezi nejčastějšími smýšlenými příběhy byla potřeba peněz na rozjezd podnikání, nájem, úhradu složenek za energie a opravu nemovitosti, kterou zdědila po otci a chce ji prodat,”  uvedla mluvčí.

Muže vždy ujišťovala, že jakmile zděděnou nemovitost prodá, peníze jim hned vrátí.

Jelikož nikdy nikde nepracovala, tímto způsobem si zajišťovala obživu jak pro sebe, tak svou rodinu
mluvčí policie

Finanční obnosy si podle ní buď nechala nosit přímo domů nebo posílat prostřednictvím pošty „poste restante“ do Jeseníku nebo Mikulovic. Když mužům peníze došly, nutila je brát si nebankovní půjčky s ujištěním, že všechny splátky uhradí sama. „Nikdy se tak samozřejmě nestalo. Jelikož nikdy nikde nepracovala, tímto způsobem si zajišťovala obživu jak pro sebe, tak svou rodinu,“ konstatovala Neubauerová.

Do nynější doby se kriminalistům podařilo vyhledat osm poškozených mužů převážně z Moravy. Protože poškozených může být mnohem více, policisté žádají všechny, kteří se s podobným podvodným jednáním setkali, aby kontaktovali jesenické kriminalisty na telefonní číslo 727 947 564.

Reklama

Výběr článků

Načítám