Hlavní obsah

Žena obviněná z rozřezání druha je na svobodě

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Už týden si vychutnává svobodu 29letá žena z Klatov, kterou v červnu policie zatkla pro podezření, že zabila svého o třiadvacet let staršího druha a jeho tělo následně pilou rozřezala a nechala ležet v silničním příkopu v igelitových pytlích. Soud ji minulý pátek propustil z vazby, kam ji po zadržení policií poslal proto, aby na svobodě nemohla ovlivňovat dosud nevyslechnuté svědky.

Článek

Nyní uběhla tříměsíční lhůta a podle trestního zákona musí vyšetřování pokračovat mimo věznici. Azyl žena nyní našla u své matky v jedné z obcí na Klatovsku. "Já jsem nic neudělala. Nechci se o tom bavit. Jděte pryč," vykřikla mezi dveřmi drobná blondýnka.

Její matka, která byla rozhovoru přítomna, se snažila dcery zastat. "Je na tom psychicky špatně. Podepsal se na ní pobyt ve vězení. Bylo toho na ni moc. Ani neví, jestli jí drží místo v zaměstnání. Nevychází raději ven," omlouvala žena chování své dcery. Podle ní je vrahem někdo úplně jiný.

"Podívejte se na tu holku. Jak by při své subtilní postavě mohla takovým způsobem sprovodit ze světa urostlého chlapa, jakým byl její druh," pokračovala žena kolem padesátky. Jak dodala, vyšetřování ještě není skončené. "Policisté k tomu zase něco nového objevili, takže dceru čeká další výslech," doplnila.

Našli ho cestáři ve strouze

Rozčtvrcenou mrtvolu lesního dělníka Vladimíra Nováka našli v polovině června cestáři, kteří čistili odvodňovací strouhu podél silnice u Zavlekova na Klatovsku. "Z vyšetřování a výslechu obviněné ženy vyplynulo, že čin spáchala sama. Muže usmrtila ve spánku bodnou ránou kuchyňským nožem do oblasti zad. Pak tělo rozčtvrtila pilkou," řekla mluvčí západočeské policie Jolana Číhová.

Vražednou zbraň i pilku kriminalisté zajistili při domovní prohlídce. Motivem činu byly podle Číhové dlouhodobé partnerské neshody. Podezřelé ženě hrozí výjimečný trest. Sousedé byli jejím propuštěním na svobodu překvapeni. "Asi proti ní nemají policajti moc důkazů. Jinak by ji přece nepustili. Venku jí nikdo neviděl. Asi je pořád doma u mámy," shodli se štamgasti v místní hospodě.

Podle plzeňského psychologa Karla Bröckla musí být žena podrobena psychologickému a psychiatrickému zkoumání. "Pokud se zjistí, že to udělala s rozmyslem, je za to plně odpovědna. Jako polehčující okolnost soud může vzít v úvahu, jestliže znalci přijdou na to, že čin spáchala v afektu. Pak je tu poslední možnost, kterou je duševní choroba. V takovém případě může žena skončit místo ve vězení v psychiatrické léčebně," upřesnil Bröckl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám