Hlavní obsah

Zdrogovaný řidič na Vsetínsku vezl v dodávce vycpaného medvěda a vlka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Neobvyklý nález učinila minulý týden hlídka policie na Vsetínsku. Při kontrole dodávky našla preparované chráněné živočichy, například medvěda hnědého. Řidič k nim neměl žádné povolení. Navíc policisté zjistili, že řídil pod vlivem drog.

Foto: Policie ČR

Nalezený medvěd obecný

Článek

Hlídka zastavila auto jedoucí od hranice se Slovenskem v obci Lidečko. Během kontroly se 30letý muž podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Pozitivní byl test na drogy.

Senior ze Sokolovska prodával hlavu kriticky ohroženého medvěda

Krimi

Když policisté přistoupili ke kontrole nákladového prostoru dodávky, nestačili se divit. Po otevření dveří spatřili mimo jiné vypreparovaného medvěda hnědého, vlka obecného nebo tetřeva hlušce. Jde o přísně chráněné živočichy, na jejíž držení a převoz je potřeba mít povolenou výjimku. A to i v případě, že jde o preparát.

„Kriminalisté obvinili třicetiletého muže z trestného činu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami. V případě prokázání viny muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ uvedl mluvčí policie Petr Jaroš.

Foto: Policie ČR

Vypreparovaný vlk

Reklama

Výběr článků

Načítám