Hlavní obsah

Zdrogovaný muž se vlámal sekerou do cizího domu na Prostějovsku. Zabarikádoval se v ložnici

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Chvíle obrovského strachu zažili manželé, kterým se do domku v obci u Konice na Prostějovsku sekerou vlámal mladý muž a zabarikádoval se jim v ložnici. Ukázalo se, že byl pod vlivem drog.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Když se šestaosmdesátiletý senior s manželkou doma díval v úterý odpoledne na televizi, najednou uslyšel rány z chodby. Muž vstal a šel se podívat ke vstupním dveřím. U nich zahlédl mladého muže, který kolem něj proběhl do prvního patra. Tady se v ložnici uzamkl a začal se barikádovat. Senior volal na muže, ať otevře a okamžitě odejde, ale marně. Slyšel jenom přesouvání nábytku,“ popsal událost mluvčí policie Libor Hejtman.

Muž na vozíku měl zaútočit na dítě u školy. Policie hledá svědky i podezřelého

Krimi

Zabarikádovaný muž místnost dobrovolně opustil až na výzvu přivolaných policistů. Ti zjistili, že šlo o sedmadvacetiletého muže, který byl vlivem drog.

„Mladík vypověděl, že asi před pěti dny užil pervitin a kanabis. Od té doby nespal, měl halucinace a bludy. Slyšel hlasy a domníval se, že jej někdo pronásleduje. Uvedl, že před domem zahlédl ve špalku zaseknutou sekeru. Tu vzal, rozbil uzamčené vstupní dveře rodinného domu, vběhl dovnitř a zabarikádoval se v ložnici,“ dodal mluvčí.

Pacient ohrožoval zdravotníky v benešovské nemocnici, pak se zabarikádoval

Krimi

Muž po lékařském vyšetření skončil na noc v policejní cele. Je podezřelý z přečinů porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za které mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám