Hlavní obsah

Pacient ohrožoval zdravotníky v benešovské nemocnici, pak se zabarikádoval

– Benešov • Aktualizováno

Policie zasahovala v pondělí odpoledne v nemocnice v Benešově, kde agresivní muž ohrožoval zdravotníky, a poté se zabarikádoval na operačním sále. Policisté ho zadrželi, nikdo kromě něj nebyl zraněn.

Foto: Aktu.cz

Policejní hlídka v benešovské nemocnici

Článek

Pacienta přivezla do nemocnice záchranná služba v pondělí odpoledne. „Pacienta jsme do nemocnice převáželi kvůli podchlazení a zdravotníci s ním neměli během převozu žádný problém. V nemocnici ho předali ve stabilizovanou stavu,“ dodala mluvčí záchranářů Petra Homolová.

Zdrogovaný muž napadl na Brněnsku tři záchranáře

Krimi

Podle radního pro zdravotnictví Pavla Pavlíka (ODS) se pacient poté zabarikádoval v zákrokovém sále u chirurgické ambulance. „Nedošlo k žádnému ohrožení na životě ani zranění," dodal radní. Zraněn byl podle něj při zásahu pouze podezřelý.

Foto: Aktu.cz

Policejní vyšetřovatelé v benešovské nemocnici

„Policisté zasahovali proti muži, který po převozu záchrannou službou do nemocnice ohrožoval zdravotnický personál, měl u sebe nůž a střelné zbraně,“ řekla Novinkám mluvčí policie Michaela Richterová s tím, že co incidentu předcházelo, policie zjišťuje.

„63letý zadržený muž skončil v policejní cele. Podle prvotních informací měl kromě nože u sebe také dvě plynové zbraně, jednu dlouhou a jednu krátkou. Dalším zkoumáním budeme zjišťovat, zda zbraně byly schopné střelby a podobně,“ sdělila později Richterová.

„Muž je již nyní po zákroku v moci PČR. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Zbraně byly zajištěny," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám