Hlavní obsah

Zdravotnice z Klatovské nemocnice kradla opiáty, trestu se nejspíš vyhne

Klatovy

Téměř stovku ampulí s lékem obsahující opiátovou látku k tlumení bolesti měla podle policie postupně odnést z pracoviště 24letá zdravotnice z Klatovské nemocnice. Ke krádeži se přiznala a zaplatila i škodu ve výši několika tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policejní mluvčí Dany Ladmanové vyšetřovatelé navrhli státnímu zástupci, aby trestního stíhání ženy podmíněně zastavil.

„Policisté na případu začali pracovat po oznámení zástupců zdravotnického zařízení, kteří zjistili nesrovnalosti v zásobách léku obsahující psychotropní látku,“ uvedla dále Ladmanová. Podle ní podezřelá žena vynesla z pracoviště v průběhu letošního roku několik balení tohoto přísně evidovaného analgetika.

Za pád horkovzdušného balonu na Klatovsku může pilot, uzavřela policie

Krimi

Jak Právo zjistilo, šlo o lék Dolsin, který obsahuje omamnou a návykovou látku pethidini hydrochloridum a jeho užívání předepisuje pouze lékař. Vyšetřovatelé zjistili, že podezřelá žena brala lék z uzamčeného trezoru umístěného ve skříni v místnosti sester na interním oddělení, do kterého měla ze své pozice zdravotního asistenta umožněný přístup.

Syn senátora Chaloupka vařil drogy. Spekulaci o policejní provokaci soud smetl ze stolu

Krimi

„Místo odcizených léků vrátila do původní krabičky léky obdobného vzhledu tak, aby si toho nikdo nevšiml,“ uvedl zdroj obeznámený s případem. Policistům tvrdila, že Dolsin používala pro svoji potřebu na tlumení bolesti zad.

Reklama

Výběr článků

Načítám