Hlavní obsah

Zběsilá honička na dálnici D5: Řidič ujížděl z Německa až do Berouna, kde se schoval

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Přes sto kilometrů pronásledovali ve čtvrtek nad ránem němečtí i čeští policisté kradený mercedes. Řidič zastavil až v Berouně, kde jej policisté během pátrací akce našli na střeše.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička skončila v Berouně, kde se řidič schovalVideo: aktu.cz

 
Článek

Honička začala v Německu přibližně po páté hodině ranní. Polák za volantem mercedesu přejel hranice a pokračoval po dálnici D5 do vnitrozemí. Do pronásledování se připojilo několik českých policejních hlídek.

Foto: aktu.cz

Polák ujížděl v mercedesu asi 130 kilometrů.

„Řidič odmítal zastavit, několikrát způsobil nehodu a naboural také auto německých policistů. U Berouna pak sjel z dálnice a policistům se ztratil. Auto bylo poté nalezeno v místní části Zavadilka prázdné, nabourané a nastartované,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Dětská.

Policisté s psovodem následně začali pátrat po řidiči. Krátce před osmou hodinou byl muž nalezen.

Foto: aktu.cz

Řidiče našli policisté na střeše.

„Byl zadržen na střeše jedné z budov. Jedná se o cizího státního příslušníka ročník narození 1986. Z Německa nám řekli, že jde o kradené auto, a nyní bude probíhat spolupráci ohledně předání zadrženého podezřelého,“ konstatovala Dětská.

Muž nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. Z jakého města v Německu Polák ujížděl, mluvčí nevěděla.

Foto: Mapy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám