Hlavní obsah

Žárlivec dostal za vraždu 12,5 roku

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Za žárlivý vražedný útok na exmilence své družky v Ostravě - Hošťákovicích si šestatřicetiletý Jan Šuster odsedí dvanáct a půl let v nejpřísnější věznici. Rozhodl o tom v pátek ostravský krajský soud.

Foto: Jitka Sobotková

Ilustrační foto

Článek

O jedenáct let mladšího muže ubodal žárlivec loni v létě šesti ranami kuchyňským nožem. Budoucí vrah se do rodinného domu k Marii Prekopové přistěhoval několik měsíců před tragédií.

Do domácnosti občas docházel i bývalý přítel mladé ženy Petr Křepelka. Konflikty mezi Šustrem a Křepelkou trvaly delší dobu a vyvrcholily 19. července krátce po šestnácté hodině, když Křepelka přišel do domku znovu na návštěvu a uviděl tam přítele své bývalé ženy, jak drží v náruči šestiměsíční dceru, která pocházela z předcházejícího vztahu. Od hádky k fyzickému konflliktu pak nebylo daleko.

"Všechno se seběhlo strašně rychle," vypověděl Šuster. Když v návalu zloby položil dítě na zem, sebral z kuchyňské linky nůž a Křepelku bodl. Zatímco šokovaná Marie s malou holčičkou utekla, zraněný muž přeběhl do jiného pokoje, kam ho Šuster pronásledoval. Tam mu zasadil dalších pět ran do různých části těla, z nichž jedna, mířila přímo do srdce a byla smrtelná.

Mířil i do varlat

O motivu žárlivosti svědčí i skutečnost, že jedna z bodných ran zasáhla i varle oběti. Podle příbuzných Křepelky ale vrah k žárlení neměl žádný důvod. "Když se to stalo, v novinách se psalo, že můj bratr Marii navštěvoval. To ale není pravda, mezi nimi už nic nebylo. On tam chodil za jejím otcem, se kterým se kamarádil," řekl u soudu bratr zavražděného Vladimír Křepelka.

Dodal, že rozsudek považuje za nespravedlivý. "Lituji toho, že u nás neexistuje trest smrti. Ten člověk by si ho zasloužil. Je to sprostý vrah," řekl. Rozsudek zatím není pravomocný, odsouzený i státní zástupkyně si ponechali lhůtu pro případné odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám