Hlavní obsah

Žalobkyně poslala kvůli vzpouře k soudu dva vězně z Bělušic

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Státní zástupkyně v pátek podala obžalobu na dva vězně kvůli loňské vzpouře ve věznici v Bělušicích na Mostecku. Oběma hrozí tresty vězení tři až deset let. Případem se bude zabývat Okresní soud v Mostě. Muži jsou podle mostecké okresní státní zástupkyně Nadi Volákové obžalováni jako organizátoři.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve věznici v Bělušicích u Mostu protestovali vězni Video: Novinky

 
Článek

O vývoji v případu informovala Česká televize (ČT). „Obžaloba byla podána u Okresního soudu v Mostě na dva obžalované pro trestný čin vzpoury vězňů. Jsou obžalováni jako organizátoři a způsobili značnou škodu,“ řekla ČT Voláková.

Vězeňskou vzpouru v Bělušicích muselo zkrotit až komando

Krimi

Protestů se účastnilo nejdřív 200 vězňů, načež další den se k nim připojily další dvě stovky. Jak již dříve informovaly Novinky, za vzpourou stály nepodložené informace, že na Moravě jsou kvůli koronaviru vězni propouštěni domů.

Kvůli vzpouře obvinili dva vězně z Mostecka

Krimi

Policie tehdy zavřela přístupové trasy k věznici včetně obce Bělušice a nepouštěla do obce nikoho kromě místních a dozorců z věznice.

Kvůli vzpouře vězňů v Bělušicích padla obvinění (10. prosince 2020).Video: Policie ČR

Oba muži podle policistů v areálu věznice porušili základní povinnosti, které jim ukládá zákon o výkonu trestu odnětí svobody. Vězni jsou s povinnostmi seznamováni při nástupu do výkonu trestu.

Věznice Bělušice je věznice s ostrahou, zmínila ČTK. Její kapacita je 578 míst, vyplývá z informací na webu Vězeňské služby ČR.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám