Hlavní obsah

Vězeňskou vzpouru v Bělušicích muselo zkrotit až komando

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělušice

Ke dvěma stovkám vězňů, kteří v pátek ve věznici Bělušice na Mostecku protestovali a bouřili se, se v sobotu večer přidaly další dvě stovky odsouzených. Vzpouru zklidnil až zákrok zásahové jednotky vězeňské služby.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Věznice v Bělušicích

Článek

Vězeňská služba se s protestem odsouzených potýkala už v pátek večer. Ve vězení se rozšířila fáma, že vězňové na Moravě jsou kvůli koronaviru propouštěni domů. Tehdy protestovaly zhruba dvě stovky vězňů. Situaci se však v pátek podařilo uklidnit bez nutnosti fyzického zásahu.

Zcela jiná však byla situace v sobotu večer. Ke vzpouře se totiž přidaly další dvě stovky trestanců a celkově tak protestovalo na čtyři sta odsouzených.

Trestanci ve věznici v Bělušicích protestovali kvůli fámě

Krimi

„Mohu potvrdit, že v noci v Bělušicích propukly další nepokoje. Po nočním zákroku naší zásahové jednotky je již situace klidná. Zásah byl profesionální, nedošlo při něm k žádným zraněním. Přijali jsme příslušná opatření a zásahová jednotka zůstává nadále v pohotovosti,” řekla Novinkám mluvčí vězeňské služby Petra Kučerová.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve věznici v Bělušicích u Mostu protestovali vězniVideo: Novinky

Na místě v sobotu večer zasahovala také policie, která hermeticky uzavřela všechny přístupové trasy k věznici, včetně obce Bělušice. Policisté do obce nepouštěli nikoho, kromě místních obyvatel a dozorců z věznice. Policisté se již navíc začali celým případem zabývat.

„V souvislosti s nepokoji ve věznici v Bělušicích jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu vzpoura vězňů. Organizátorům hrozí dalších 10 let za mřížemi,” uvedla Policie ČR na svém twitterovém účtu s tím, že další podrobnosti nebude sdělovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám