Hlavní obsah

Kvůli vzpouře obvinili dva vězně z Mostecka

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Kvůli vzpouře z přelomu října a listopadu ve věznici v Bělušicích na Mostecku policie obvinila dva muže (44 a 33). Vězni podle kriminalistů vyvolali protest stovek odsouzených na základě nepodložených informací o šíření nemoci covid-19. Obviněným hrozí další, až desetileté vězení.

Kvůli vzpouře vězňů v Bělušicích padla obviněníVideo: Policie ČR

 
Článek

O vývoji v případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Ludmila Světláková. „Vyšetřovatel mostecké policie obvinil tento týden ze vzpoury vězňů dva muže, 44letého Mostečana a 33letého muže z Kladna,“ uvedla mluvčí.

Vězeňskou vzpouru v Bělušicích muselo zkrotit až komando

Krimi

Vězni protestovali v areálu bělušické káznice koncem října a začátkem listopadu. Akce byla podle policie vyvolána nepodloženými informacemi o šíření nemoci covid-19.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve věznici v Bělušicích u Mostu protestovali vězni.Video: Novinky

Protestů se účastnilo nejprve 200 vězňů, další den se k nim připojily další dvě stovky. Na místě tehdy zasahovala policie, která uzavřela přístupové trasy k věznici, do obce nesměl nikdo kromě místních a dozorců. Vzpouru zklidnil až zákrok zásahové jednotky vězeňské služby.

Trestanci ve věznici v Bělušicích protestovali kvůli fámě

Krimi

Kriminalisté při vyšetřování prověřili kamerové záznamy a vyslechli desítky vězňů. „Oba obvinění měli podle policistů porušit povinnosti plynoucí ze zákona o výkonu trestu a ovlivnit další odsouzené k projevu nekázně a protiprávnímu jednání,“ shrnula Světláková poznatky kriminalistů.

Obviněným hrozí až desetileté vězení, policie případ dále vyšetřuje.

Věznice Bělušice je věznice s ostrahou, její kapacita je 578 míst.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám