Hlavní obsah

Žádost o cigaretu rozpoutala rvačku, která se obrátila i proti policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté zadrželi v úterý jedenačtyřicetiletého recidivistu, který podle nich brutálně napadl muže na Vinohradské ulici. V případě odsouzení mu hrozí za ublížení na zdraví až tři roky vězení. Důvodem k útoku byla žádost o cigaretu, řekl ve středu policejní mluvčí Tomáš Hulan. Napadený muž skončil v péči lékařů.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

Policisté hlídkující v Čelakovského sadech uslyšeli křik z nedaleké Vinohradské ulice. Když dorazili na místo, byli svědkem napadení.

"Na chodníku ležel muž, do kterého brutálním způsobem druhý kopal. Ještě než policisté zakročili, stihl útočník poškozenému dvakrát šlápnout na hlavu a kopnout ho do obličeje," popsal napadení Hulan.

Jakmile útočník ozbrojený nožem spatřil policisty, rozběhl se k nim. "Křičel, že ho nedostanou, že má 'odsezeno' řadu let a nemá co ztratit," řekl Hulan. Policisté tak při zatýkaní museli použít donucovacích prostředků. Zadržený muž na policejní služebně vypověděl, že ho k útoku vyprovokovala žádost o cigaretu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám