Hlavní obsah

Žádná pyrotechnika. Britovi v Praze na letišti vybuchla v batohu část granátu

Praha
Aktualizováno

Při úterním incidentu na pražském letišti v Ruzyni se zřejmě vznítila část vojenského granátu. Cizinec, který ji měl u sebe, se proto měl dopustit trestného činu nedovoleného ozbrojování a soud jej ve čtvrtek na tři roky vyhostil z ČR. Podle dřívějších informací to měla být pyrotechnika.

Na pražském letišti explodovala údajně část granátuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Předmětnou věcí, která měla v prostorách letiště zahořet, byla část vojenského granátu. S jednou fyzickou osobou, která není státním příslušníkem České republiky, bylo provedeno tzv. zkrácené přípravné řízení. Ve skutku, kterého se měl podezřelý dopustit, je spatřován trestný čin nedovoleného ozbrojování,” informoval Novinky mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Podle něj byl muž předán s návrhem na potrestání Obvodnímu soudu pro Prahu 6, který jej ve čtvrtek odsoudil a vyhostil na tři roky z České republiky.

Rozhodnutí soudu je podle mluvčí soudu Zuzany Barochové pravomocné. „Muž byl již propuštěn ze zadržení," uvedla. Soud rozhodl o vině Brita trestním příkazem, část vojenského granátu zároveň nechal propadnout. CNN Prima News uvedla, že Brit nejednal úmyslně.

Na pražském letišti explodovala zábavní pyrotechnika

Krimi

Policie zasahovala na letišti v úterý dopoledne. K explozi došlo v tubusu mezi Terminálem 1 a 2. Občan Velké Británie byl při tom popálen.

Policisté následně uvedli, že šlo nejspíš o neodbornou manipulaci se zábavní pyrotechnikou, kterou měl muž v batohu. Utrpěl spíše lehčí zranění. Policisté následně evakuovali chodbu mezi Terminálem 1 a 2.

Cizince policie zajistila a odvezla na služebnu. Provoz na letišti byl omezený, ale letadla odlétala a přistávala. Dopravní podnik dočasně přesunul autobusové zastávky.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie uzavřela část letiště.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Batoh, ve kterém byla pyrotechnika. Posléze se ukázalo, že šlo o část vojenského granátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám