Hlavní obsah

Na pražském letišti explodovala zábavní pyrotechnika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie v úterý dopoledne zasahuje na pražském letišti, kde explodovala zábavní pyrotechnika u jednoho z cestujících. Podle policie zranila jednoho muže z Velké Británie, kterého policie zajistila. Opatření skončilo před 11. hodinou a doprava byla obnovena.

Na pražském letišti explodovala zábavní pyrotechnikaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Podle informací Novinek mělo dojít k explozi v tubusu mezi terminálem jedna a dvě.

„Ve veřejné části Terminálu 2 došlo k zahoření a popálení u občana Velké Británie. Policejní pyrotechnici nyní pracují na zjištění příčiny vzplanutí, podle prvotních informací šlo nejspíš o neodbornou manipulaci se zábavní pyrotechnikou,” uvedla policie na Twitteru.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Batoh, ve kterém byla pyrotechnika.

Mluvčí policie Renata Grecmanová Novinkám potvrdila, že pyrotechniku měl muž v batohu. Utrpěl spíše lehčí zranění. Policisté následně evakuovali chodbu mezi Terminálem 1 a 2.

Nikdo další naštěstí nebyl zraněn. Zda muž zrovna přiletěl, mluvčí zatím nevěděla.

„V souvislosti s celou událostí byla zajištěna jedna osoba státní příslušnosti Velké Británie, žádné nebezpečí nikomu nehrozí,” uvedla policie.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Kvůli incidentu policisté uzavřeli příjezd na letiště.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Samaritáni ošetřili muže s lehčím poraněním.

„Provoz letiště byl bez omezení, pro další informace je třeba kontaktovat policii,“ řekla Novinkám mluvčí letiště Klára Divíšková.

Letiště následně na svém twitterovém účtu informovalo, že bylo nalezeno podezřelé zavazadlo. „Na místě policie, pyrotechnik. Je dočasně omezený příjezd na letiště a omezený provoz části hal, provoz letadel a odbavení bez omezení,” konstatovalo letiště.

Dopravní podnik na svém webu uvedl, že z důvodu policejní uzávěry v ulici Aviatická přesouvá zastávky Terminál 1 do ulice Aviatická v blízkosti hotelu Marriott. Provoz byl obnoven před 11. hodinou.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie uzavřela část letiště.

Uzavřená cesta na letištěVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám