Hlavní obsah

Zabil jsem čtyři lidi a jsem na cestě do Vídně, napsal v SMS útočník z Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Američan Kevin Dahlgren, který je podezřelý ze čtyřnásobné vraždy v Brně, napsal své dvacetileté kamarádce z Vídně SMS, v níž se k činu přiznal. Podle rakouského serveru Krone Američan krátce po vraždě doslova napsal: "Zabil jsem čtyři lidi a jsem na cestě do Vídně."

Foto: Facebook

Kevin Dahlgren

Článek

Rakouská policie uvedla, že ji o odeslané SMS informovali čeští kolegové. Mluvčí spolkového kriminálního úřadu Mario Hejl řekl: "Byli jsme českými kolegy informováni, že Američan poslal SMS, kde oznámil, že chce jet do Rakouska."

Kevinu Dahlgrenovi se podařilo na poslední chvíli odletět z vídeňského letiště, na seznam hledaných osob se dostal hned po odletu. Dostal se do Washingtonu, kde byl okamžitě zatčen.

Brutální čtyřnásobná vražda se stala ve středu večer v rodinném domě v Zatloukalově ulici v Brně-Ivanovicích. Motiv vražd není znám. Podle dostupných informací jsou oběti Dahlgrenovi příbuzní, a to místní učitelka, její manžel a dva synové. Chlapci mají být Dahlgrenovi bratranci.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policie zatím neuvedla žádné podrobnosti k vyšetřování, ani věk zavražděných. Velký otazník visí nad tím, jak se celá událost v novém domě odehrála a co bylo jejím startovacím momentem.

Dahlgren do Česka přijel zhruba před třemi týdny a po příjezdu hledal práci a nabízel se jako příležitostný učitel angličtiny.

Jihomoravská policie ke čtyřnásobné vraždě v Brně Video: Miroslav Homola, Právo

USA zatím do ČR žádného svého občana nevydaly

Ministerstvo spravedlnosti věří, že americké úřady vydají Dahlgrena do ČR. Zatím je ve vazbě.

Ačkoliv výsledek extradičního (vydávacího) řízení nelze předjímat, ministerstvo spravedlnosti věří v úspěch a to i přesto, že doposud žádný americký občan do ČR vydán nebyl.

"Praxe a zkušenosti s USA jsou dobré. Samozřejmě nelze předjímat výsledek extradičního řízení v USA a rozhodování nezávislých amerických soudů," uvedl k pravděpodobnosti Dahlgrenova vydání Robert Schuster z tiskového odboru ministerstva spravedlnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám