Hlavní obsah

Záběry ze záchrany v páternosteru v Brně. Seniorka upadla a zůstala viset za nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neobvyklou záchrannou akci mají za sebou brněnští strážníci a hasiči. Pomáhali seniorce, která upadla při jízdě v páternosteru v budově České pošty u hlavního železničního nádraží, zaklínila si nohu a visela hlavou dolů. Záchrana se nakonec vydařila. Seniorka pak před strážníky nešetřila sebekritikou.

Seniorku vyprošťovali z páternosteru v Brně. Upadla a zůstala viset za nohuVideo: MP Brno

 
Článek

Na zaklíněnou ženu upozornil v úterý dopoledne cizinec, který zastihl strážníky před poštou u hlavního nádraží a anglicky naléhavě žádal o pomoc. Hlídka běžela do budovy a naskytl se jí nezvyklý pohled.

Seniorka v Praze visela z okna v sedmém patře hlavou dolů. Přepadla při plašení holubů

Krimi

„Z výšky zhruba dvou metrů visela za jednu nohu hlavou dolů seniorka a podpírat se ji snažili dva muži. Dolní končetina se jí totiž zasekla mezi kabinou a stěnou oběžného výtahu. Strážníci proto ženu okamžitě podepřeli, aby ji co nejvíce nadlehčili,“ přiblížil výjev mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto: MP Brno

Záchrana seniorky z páternosteru

Hlídka 74letou ženu takto držela sedm minut, než přijeli hasiči a vsunuli pod ni transportní lůžko, které ženě ulevilo. Následně vyřízli část dřevěné konstrukce páternosteru a ženu vyprostili.

Náklaďák v Brně natlačil auto do domu, uvnitř se zranil muž

Krimi

Podle strážníků byla žena po psychické stránce celkem v pořádku, bolela ji však zaklíněná noha. „Strážníkům si ještě postěžovala na svou nešikovnost a povzdechla si, že kdyby jí někdo o podobné situaci vyprávěl, neuvěřila by mu. Jak se jí ale stalo, že během jízdy směrem nahoru vypadla prakticky celým tělem z výtahu, vysvětlit nedokázala,“ konstatoval Ghanem.

Podle mluvčího si seniorka pouze uvědomovala, že ji zaměstnalo posouvání tašky na kolečkách a manipulace s respirátorem. Žena byla podle něj sebekritická. Záchranáři ji nakonec převezli do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám