Hlavní obsah

Za úder hlavičkou řediteli školy nebude rodič potrestán

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Domažlický soud podmíněně zastavil trestní stíhání 44letého muže, který loni v lednu fyzicky napadl ředitele Základní školy v Poběžovicích na Domažlicku a úderem hlavou mu zlomil nos. Právo to zjistilo z údajů v soudní databázi. Soud zároveň stanovil 15měsíční zkušební dobu, během které se obviněný musí vyvarovat jakéhokoliv porušení zákona.

Foto: Právo

Obžalovaný muž u soudu

Článek

Muže, který je otcem jednoho z žáků školy, státní zástupkyně obžalovala z přečinu výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Aby mohl soud rozhodnout o odklonu trestního řízení, musí se obviněný plně doznat a uhradit případně vzniklou škodu.

„Pro mě je to uzavřená záležitost a nechci se k ní už vracet,“ reagoval na rozhodnutí soudu ředitel školy, který podle svých slov po útočníkovi žádnou náhradu škody nežádal. Do sporu se šéfem školy se tehdy rodič podle svých slov dostal kvůli tomu, že nikdo z učitelů nepřivolal lékaře poté, co si jeho syn při potyčce se spolužákem rozbil hlavu. Muž také ředitele upozornil na to, že jeho syn je opakovaně šikanován, a chtěl po něm vědět, jak to hodlá řešit.

Hlavičkou zlomil řediteli školy nos, u soudu odmítl vypovídat

Krimi

„Telefonovali mi ze školy, ať si přijedu pro kluka, že má rozseknutou hlavu a ránu bude nutné nechat zašít. Odvezl jsem ho do nemocnice a vrátil se do školy za ředitelem. Ptal jsem se ho, proč synovi nepřivolali lékaře, a on mě odbyl s tím, že situace nebyla tak vážná, aby bylo nutné volat sanitku. Tvrdil, že jednali podle školního řádu a že mně do toho, jak postupovali, nic není. Tak jsme se poštěkali, a když už jsem byl na odchodu, tak na mne začal být sprostý,“ popsal už dříve obžalovaný situaci, která předcházela samotnému napadení.

Otec žáka na Domažlicku napadl po hádce ředitele školy, hlavičkou mu zlomil nos

Krimi

Saze v něm bouchly podle jeho slov poté, co ho měl ředitel opakovaně nazvat arogantním zm*dem. „To už jsem se neudržel a dal mu hlavičku,“ přiznal muž. Podle obžaloby vyhrožoval také žákovi, který jeho syna údajně napadl. „Ještě jednou na něho hrábneš, tak si tě najdu a dám ti do držky, až ti vypadají všechny zuby,“ citovala státní zástupkyně Jana Svobodová slova obžalovaného, která měl chlapci říci během vyučování před učitelkou.

Ředitel školy připustil, že rozhovor s rodičem na téma šikana a chování žáků probíhal přinejmenším v „horlivé náladě“. „Podíl na tom, co se stalo, neseme oba rovnou měrou. Já jsem se měl vyvarovat jakýchkoli výlevů o tom, co si o něm myslím, a on se měl udržet. Za své chování se omlouvám, ale bohužel jsem také pouze jen člověk,“ reagoval krátce po incidentu ředitel.

Reklama

Výběr článků

Načítám