Hlavní obsah

Z nehodového rekordmana se vyklubal podvodník

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Policisté v západních Čechách rozplétají netradiční případ podvodů. Za posledních deset let byl pětatřicetiletý muž ze Sokolova účastníkem bezmála padesáti dopravních nehod. Kriminalisté nyní zjistili, že šlo podvodníka.

Článek

"Jezdil autem a vyhledával vhodné dopravní příležitosti, aby se stala dopravní nehoda. Dělal to rafinovaně, aby byl poškozeným účastníkem dopravní nehody. Například rychle a nečekaně zabrzdil tak, aby řidič jedoucí za ním už nestačil zareagovat a narazil do něho," uvedla Andrea Kávová ze sokolovského ředitelství policie.

Muž je trestně stíhán pro podvod a je ve vazbě. "Zatím jsme mu sdělili obvinění za třiadvacet dopravních nehod od roku 2001 do současnosti. Škoda je téměř dva milióny korun," upřesnila Kávová.

Na případu pracovali kriminalisté déle než rok. Kolegům z dopravní policie už totiž bylo divné, že tento člověk byl v jeden den účastníkem dvou dopravních nehod na různých místech. Jaký měl nehodový rekordman k tomu všemu důvod?

"Vlastní autodílnu a měl několik vozidel, která k nehodám využíval. Pojišťovna mu zaplatila škodu z povinného ručení viníka nehody, on si vozidlo opravil tak, aby mu ještě mu nějaké peníze zbyly," vysvětlila Kávová.

Reklama

Výběr článků

Načítám