Hlavní obsah

Z kameníka se vyklubala hyena, seniorku připravil kvůli hrobu o 90 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O 90 tisíc korun připravil osmdesátiletou ženu z Ostravy podvodník, který jí nabídl rekonstrukci hrobu. Muž slibované práce nevykonal, pouze z ženy lákal další a další peníze. Nyní mu hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje případ podvodu kolem hrobu

Článek

Jak v pátek uvedla mluvčí policie Eva Michalíková, osmadvacetiletý muž oslovil seniorku na hřbitově ve Slezské Ostravě v období Dušiček v roce 2020. Vzhledem k tomu, že hrob již potřeboval rekonstrukci, domluvil se s ní nejprve na opravě krycí desky a potom na její celkové obměně.

Žena v domnění, že má novou desku, zaplatila 30 tisíc korun, muž přitom při opravě použil původní materiál. V roce 2021 se pak se ženou dohodl na výrobě nového žulového pomníku včetně nápisů.

Prováděl stavební práce načerno, prozradila ho krádež

Krimi

„Jednalo se opět o ústní objednávku, ale tentokrát se žena zakázky do dnešního dne nedočkala. Mladík po ní ale požadoval opakované zálohy a vždy měl připravené zdůvodnění, na co peníze potřebuje. Seniorce finanční úspory docházely, proto šla za dcerou, která hned pochopila, že maminka se stala zřejmě obětí podvodníka, a proto vše oznámila na policii,“ dodala Michalíková.

Vylákal na ženě heslo a prošmejdil jí účty na sociálních sítích. Hrozí mu tři roky vězení

Krimi

Muž se k podvodnému jednání doznal. „Řekl, že svého jednání lituje a bude se snažit poškozené ženě získané peníze vrátit,“ dodala Michalíková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám