Hlavní obsah

Z hrobu Karla Gotta se ztratila soška slavíka. Mizí i dárky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Z hrobu Karla Gotta na pražských Malvazinkách mizí předměty od fanoušků, upozornila mluvčí rodiny zesnulého zpěváka. Policii zatím případy nikdo nenahlásil.

Foto: Novinky

Hrob Karla Gotta

Článek

Gott zemřel 1. října 2019, v prosinci téhož roku pak rodina zveřejnila místo jeho posledního odpočinku. Tam na něj chodí zavzpomínat jeho fanoušci, kteří přinášejí i upomínkové předměty.

„Bohužel, poslední dobou se opravdu věci a dárečky z hrobu Karla Gotta ztrácejí. Je nám líto, čeho jsou někteří lidé schopni,“ napsala serveru Super.cz mluvčí rodiny Gottových Aneta Stolzová.

Doplnila, že mimo dárků se ztratila i malá socha pozlaceného slavíka, která byla na vrchní části náhrobní desky.

Mercedes Karla Gotta je na prodej, za prvního majitele si připlatíte

AutoMoto

Policie na dotaz Novinek uvedla, že zatím žádný případ vandalismu u Gottova hrobu hlášený nemá. „Neevidujeme žádné oznámení týkající se krádeží z hrobu Karla Gotta,“ řekl mluvčí policie Jan Rybanský.

Zda rodina podnikne nějaké další kroky k zabezpečení Gottova posledního odpočinku, není jasné. Vdova po zpěvákovi ale zatím neplánuje obrátit se na policii.

„Paní Ivana Gottová neplánuje věc řešit s policií, protože nevykradli hrob, ale drobnosti na něm, stále věří v lidskou slušnost a úctu k zesnulým,"  doplnila Stolzová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám