Hlavní obsah

Vyhublá fenka kulhala v kotci mezi výkaly. Ale je veselá, namítala majitelka

Novinky, kub
Brno

Ve značně zbídačeném stavu byla fena zlatého retrívra, kterou objevili brněnští strážníci v zahrádkářské kolonii v Brně – Řečkovicích. Zvíře, které kulhalo, bylo v kleci s boudou, kde žilo mezi výkaly a nemělo podle městské policie co jíst. Majitelé zvířete, které strážníci kontaktovali, ovšem tvrdili, že se o něj starají a že je to veselý pes. Fenka skončila v útulku, kde se její stav zlepšil.

Strážníci našli v Brně zanedbaného retrívraVideo: MP Brno

 
Článek

Strážníci fenku našli v pondělí. „V kotci obehnaném mříží byl silně podvyživený zlatý retrívr, který působil velmi zanedbaně. Psovi zřetelně vystupovala žebra, byl špinavý od bláta, kulhal a při chůzi se dokonce i svalil na zem,” popsal v pátek situaci mluvčí městské policie Jakub Ghanem.

Zvíře nemělo v kotci misku s krmivem ani nádobu s vodou. Podle Ghanema jeho kolegové našli jen převržený kbelík, který ale byl podle svědka z okolí zahrádky na zemi ve stejné poloze prý už týden.

Tyran musí zaplatit desítky tisíc za léčbu zubožené fenky, rozhodl soud

Krimi

„K zabezpečenému pozemku přijela i hlídka psovodů městské policie a potvrdila, že je zvíře ve špatném stavu a bude potřebovat veterinární péči,” upřesnil Ghanem.

Z katastru strážníci zjistili, kdo je majitel pozemku, a nakonec vyhledali rodinu, které pes patří.

Foto: MP Brno

Stav fenky se po infuzi na veterině zlepšil

„Majitelé strážníky ujišťovali, že fenku pravidelně venčí a krmí a že je pouze sešlá věkem. Když hlídku pustili na pozemek a otevřeli mříž, strážníci si všimli, že bouda je plná bláta a psích výkalů,” poznamenal mluvčí.

Majitel tvrdil, že dával týž den do kotce psovi potravu. Když strážníci zmiňovali, že fenka nevypadá dobře, majitelka uvedla, že je ale veselá.

Mladík si bral kočky z útulků, pak je našli utýrané

Krimi

Případ strážníci předali státní policii s podezřením na trestný čin týrání a psa odvezli k veterináři. „Po podání infuzí se jeho stav do druhého dne znatelně zlepšil a odezněl i silný třes způsobený pravděpodobně zesláblostí,” dodal Ghanem.

Reklama

Související články

Týrala svých pět dětí, vyvázla s podmínkou

Místo hraní výhrůžky, místo objetí vulgarity, místo lásky flaška levného alkoholu. Tak vypadala „péče“ matky pěti dětí o její potomky. Všechno vyvrcholilo tím,...

Výběr článků

Načítám