Hlavní obsah

Dva muži nechali v domku uhořet psy, policie je obvinila z týrání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva muži nechali v neobývaném drážním domku v Bílovicích nad Svitavou nad Brněnsku podle policie uhořet čtyři psy, které už předtím zranili. Policie je obvinila z týrání zvířat. Na policejním webu to ve čtvrtek uvedl mluvčí Bohumil Malášek. V případě uznání viny u soudu dvojici hrozí až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Domek, kde uhořeli čtyři psi

Článek

Případ začala policie vyšetřovat na začátku září v souvislosti s požárem domku. Po uhašení požáru totiž byli v příbytku nalezeni čtyři mrtví psi.

„Podezření, že zvířata nemusela zemřít jen v důsledku požáru, obratem oznámila policistům jejich sedmadvacetiletá majitelka,” uvedl mluvčí.

Zvířata nejsou lidé, řekli poslanci a odmítli zpřísnit tresty za jejich týrání

Domácí

Hned v první fázi vyšetřování padlo podle Maláška podezření na sedmadvacetiletého a devětadvacetiletého muže, kteří měli podle policie spor s majitelkou psů. Údajně jim odcizila dvě rostliny marihuany. Muži se tedy podle policie rozhodli, že si pro rostliny pěstované poblíž domku přijdou, a navíc se pomstí na zvířatech zavřených a uvázaných v domku, majitelka je tam občas tak nechávala.

„Nakoupili benzin, který jim následně posloužil k zapálení domku. Právě požár měl zakrýt stopy jejich počínání. To se jim ale ne zcela podařilo,” uvedl mluvčí.

Soud zprostil dva dozorce obžaloby z napadení vězně. Byl problematický

Krimi

Na ohořelých tělech psů byly podle policie patrné stopy násilí. To potvrdilo i specializované pracoviště. Podle veterinářů měla zvířata devastační poranění, která ale nemusela vést k okamžité smrti. Zranění psi následně uhořeli.

Reklama

Výběr článků

Načítám