Hlavní obsah

Veterináři odhalili přes 300 kg nevhodně převáženého masa a krevet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Veterináři z Ústeckého kraje odhalili ve spolupráci s celníky poblíž Jirkova dodávku, ve které bylo skoro 311 kg zmraženého masa a krevet přepravovaných za nevhodných teplot. Přepravce potravin navíc nebyl registrovaný. Teď mu hrozí až dedsetimilionová pokuta, sdělil ve čtvrtek mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Většinou se však uděluje řádově nižší.

Foto: Celní správa

Celní správa při kontrole kamionů

Článek

„Veterinární inspektoři zjistili, že dodávka, která nebyla vybavena chladicím ani mrazícím zařízením, přepravovala celkem 310,6 kg potravin živočišného původu. Jednalo se především o 288 kg zmrazeného soleného kuřecího masa, dále pak o 12,6 kg mraženého kachního masa a o 10 kg mražených krevet. Veškeré uvedené potraviny byly převáženy při nevyhovujících teplotách,” popsal Vorlíček. Veterinární inspektoři veškeré potraviny znehodnotili obarvením a přikázali jejich odstranění v asanačním podniku.

Nejde letos o první záchyt nevhodně přepravovaných potravin. Například v dubnu informovali veterináři o tom, že odhalili na hraničním přechodu v Dolním Dvořišti dodávku, která přepravovala v nevhodných podmínkách půl tuny mražených kebabů. V březnu pak uvedli, že v dodávce poblíž obce Havraň na Mostecku zjistili převoz 750 kilogramů masa a masných výrobků v nevhodných podmínkách a teplotách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám