Hlavní obsah

Věděl, že se kamarád chystá vraždit. Nic neudělal

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mobil mu přišla zpráva od kamaráda: „Je mrtvá.“ Věděl hned, kdo je obětí, ale i kdo je vrah. Přesto místo telefonátu na tísňovou linku nebo policii odepsal: „Potřebuješ alibi?“

Foto: Simona Nálepková - Simona Photo Praha

Tereza milovala zvířata…

Článek

Na toto přátelské pouto mezi dvěma teenagery možná doplatila životem 18letá Tereza, kterou podle policie letos v květnu ubodal ve Zdemyslicích na Plzeňsku její stejně starý spolužák Daniel M.

Podle informací Práva se Daniel tři dny před vraždou se svým plánem svěřil jednomu z nejbližších kamarádů, 18letému mladíkovi. Ten nejenže držel jazyk za zuby, ale nezavolal policii ani poté, co mu Daniel napsal, že Terezu právě zabil.

Vraždu spolužačky na Plzeňsku sdílel mladík na sociální síti

Krimi

„Mohu potvrdit, že jsme obvinili 18letého muže z neoznámení trestného činu,“ potvrdila Právu policejní mluvčí Martina Korandová. Podle ní mladíkovi nic nebránilo v tom, aby zvlášť závažný trestný čin oznámil, což neučinil. Hrozí mu za to až tři roky vězení.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Obviněný z vraždy ve Zdemyslicích

V reakci na nové okolnosti v případu jen těžko hledal slova otec mrtvé studentky. „Stále s rodinou vstřebáváme děsivou realitu. Přemýšlíš o tom, že stačil možná jeden telefonát a Tereza mohla žít. Jenže on si to nechal pro sebe a pak ještě nabídl vrahovi alibi,“ řekl táta zavražděné dívky.

Mladíka obviněného z vraždy 18leté spolužačky z Plzeňska poslal soud do vazby

Krimi

„Dokonce, jak jsem se dozvěděl, mu radil, jak to uhrát třeba na duševní poruchu. Co mě ale nejvíc dorazilo, že důvodem, proč to neoznámil, mělo být, že přece neudá kamaráda,“ řekl smutně otec.

Právo zjistilo, že mladík je přítelem rodiny obviněného. „Věděl o něm, že má psychické problémy, že se pokusil o sebevraždu a skončil na psychiatrii. I to, že s ním dcera nechtěla chodit. Takže mu muselo být jasné, že slova o plánované vraždě nejsou jen nesmyslnými bláboly,“ posteskl si dále otec.

Pohodový, zamilovaný kluk, říká okolí o obviněném z vraždy 18leté dívky

Krimi

Brutální čin začne soud projednávat tento měsíc. Z obžaloby vyplývá, že si mladík zahrával s myšlenkou zabít Terezu několik měsíců. „Definitivně se rozhodl několik dní před činem, kdy dostal informaci o tom, že si měla najít přítele. Od té doby začal vraždu plánovat,“ tvrdí státní zástupce.

Umírala několik minut

Podle závěru vyšetřovatelů si Daniel vzal z domova dva nože a odjel do bydliště Terezy, kde ji překvapil v domě samotnou.

Tereza zemřela v den svých osmnáctých narozenin. „Vím, že o život tvrdě bojovala, snažila se útočníkovi bránit. Bohužel byl silnější,“ uvedl otec dívky.

Za vraždou 18leté dívky z Plzeňska byla zřejmě neopětovaná láska

Krimi

Podle něj se obviněný dokonce snažil fotit zohavené tělo a snímky posílat dalším lidem. „To dcera stále ještě pravděpodobně žila, po útoku umírala několik minut. Možná by tam byla jiskřička naděje, kdyby někdo včas zavolal pomoc. Záchranáři přijeli po hodině, až když je zalarmovala sousedka, kterou poslala do domu moje manželka, protože se jí Tereza neozývala,“ uvedl dále otec mrtvé studentky.

Dnes už také ví, že vrah několika lidem přes sociální sítě oznámil, co udělal. „Právě jsem zabil Terezu. Doufám, že ji to bolelo. Když já nemůžu mít ji, tak ji nebude mít nikdo,“ citoval text rozeslaných zpráv jeden ze svědků.

„Kromě jednoho člověka, který se snažil předat informace a zalarmovat pomoc, nikdo další nezavolal na tísňovou linku. Je to šílené, nevím, jaké k tomu měli důvody. Doufám, že někteří z nich mají alespoň výčitky svědomí,“ dodal Terezin otec.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám