Hlavní obsah

Ve výrobní hale v Jihlavě hořelo, zranilo se několik lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

V areálu společnosti Jihlavan v Jihlavě ve Znojemské ulici ve čtvrtek hořelo. Hasiči evakuovali devět lidí. Dva se popálili, ostatní se nadýchali zplodin hoření. Podle ředitelky krajských záchranářů Vladislavy Filové jsou všechna zranění lehká.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Zdravotníci museli ošetřit také jednoho ze zasahujících hasičů. „Kolega skončil v péči zdravotníků, protože tady panují vysoké teploty. Hasiči zasahovali celou dobu v plné výstroji s dýchacími přístroji na zádech,” řekla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Na místo hasiči vyjížděli po 12:00 po nahlášení zakouření haly. Kouř vycházel z oken ve třetím nadzemním podlaží. V areálu zasahovalo postupně více než deset hasičských jednotek. „Nejprve jsme potřebovali vyvést ven osoby a pak odvětrat prostory,” řekla Musilová.

Co přesně v budově hořelo, zjišťují vyšetřovatelé. „Prvotní informace hovořily o oleji nebo benzinu, teď o jiném čisticím prostředku,” dodala mluvčí. Nic z toho ale zatím vyšetřovatelé nepotvrdili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám