Hlavní obsah

Ve fiktivním autoservisu vyráběl drogový gang pervitin

Liberec

Policejní zásahová jednotka zadržela šest lidí z organizovaného drogového gangu, který na Liberecku ve velkém vyráběl a následně distribuoval pervitin. Léky s obsahem pseudoefedrinu potřebné pro výrobu gang dovážel ze sousedního Polska. O zásahu z poloviny června informoval ve čtvrtek mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Odhalení organizované skupinyVideo: Policie ČR

 
Článek

Při rozsáhlé akci policisté zadrželi 31letého hlavního organizátora, dále 35letého muže z Liberce, dvě ženy ve věku 22 a 28 let, které se podílely na výrobě a distribuci drog, a dva dovozce tablet ve věku 33 a 34 let z příhraniční oblasti Hrádku nad Nisou.

Při domovních prohlídkách kriminalisté objevili dvě nelegální domácí laboratoře s velkým množstvím chemikálií a zajistili čtyři kilogramy léků s obsahem pseudoefedrinu, ze kterých by bylo možno vyrobit až jeden kilogram metamfetaminu. Zajistili také několik desítek gramů pervitinu určeného k distribuci, finanční hotovost a osobní automobil.

V Česku se objevil pervitin mexických kartelů

Krimi

„Případ je v posledních letech co do počtu obviněných, množství vyrobených omamných a psychotropních látek a závažnosti jednání pachatelů jedním z nejvýznamnějších,“ uvedl kriminalista Pavel Folprecht.

Podle kriminalistů měl každý z členů skupiny svou konkrétní roli. „V čele stál 31letý recidivista z Liberce, který ve svém bydlišti a v pronajatých prostorách průmyslového objektu, který mu sloužil jako fiktivní autoservis, vyráběl za účasti dalších osob metamfetamin. Ten následně prodával dealerům nejen v Liberci, ale také ve Středočeském kraji,“ uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Drogový gang na Karvinsku vyrobil 130 kg pervitinu, jeho členkou je i 72letá žena

Krimi

Další dva muži, kteří pocházejí z oblasti okolo Hrádku nad Nisou, se na trestné činnosti podíleli dovozem tablet s obsahem pseudoefedrinu.

„Léky přiváželi do České republiky mimo bývalé hraniční přechody, přičemž využili svou znalost lesních a polních cest propojujících okolí Hrádku nad Nisou s Polskem,“ upřesnil Robovský.

Foto: Policie ČR

Záběry z domovní prohlídky

Všech šest lidí obvinili kriminalisté z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což jim v případě odsouzení hrozí až 18 let odnětí svobody. Čtyři z obviněných, tři muži a jedna žena, jsou stíháni vazebně. Další dva obvinění jsou vyšetřováni na svobodě.

Podle policie není případ uzavřený. „Velmi reálně lze předpokládat zadržení a obvinění dalších osob, případně rozšíření trestního stíhání osob již obviněných,“ upozornil Vojtěch Robovský.

Foto: Policie ČR

Záběry z domovní prohlídky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám