Hlavní obsah

Valtický podnikatel zavražděn ve své restauraci

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALTICE

Smrtí valtického podnikatele L. M. a těžkým zraněním právníka I. R. skončil incident, který se ve středu večer odehrál v podnikatelově restauraci Amalia na Zámecké ulici. Oba muži se dostali do sporu s asi 50letým místním mužem a jeho synem. Kdo z nich byl útočníkem, nyní zjišťuje policie.

Foto: archiv

Don a jeho sada kláves

Článek

"Zadrželi jsme dva muže, z nichž jeden je podezřelý z trestného činu pokusu vraždy a druhý z pokusu trestného činu ublížení na zdraví. Více v současnosti nelze říci," řekla krajská policejní mluvčí Soňa Woffová.

Zločin byl spáchán kolem 22. hodiny. Podle svědků se majitel a jeho známý snažili uklidnit již silně opilého místního muže, ovšem hádka brzy přerostla ve rvačku s tragickými následky.

Záchranáři sdělili, že zavražděný muž vykrvácel ještě před převozem do nemocnice. Pachatel mu zasadil několik bodných ran do krku. Jeho známý má stejná zranění v oblasti břícha a je hospitalizovaný ve vážném stavu.

Mrtvý byl v minulosti místostarostou

Podle velitele služby kriminální policie a vyšetřování břeclavského policejního ředitelství Bohumila Gála případ převzali kriminalisté z krajské policejní správy v Brně.

Starosta Valtic Jiří Petrů (ČSSD) potvrdil totožnost obětí. Mrtvý podnikatel byl v předchozím volebním období členem městského zastupitelstva. V letech 1997 a 1998 dokonce působil jako místostarosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám