Hlavní obsah

V pískovně na Jindřichohradecku se utopil muž

V pískovně nedaleko Nové Vsi nad Lužnicí na Jindřichohradecku utonul v pátek odpoledne pětačtyřicetiletý muž, který si tam šel zaplavat. Policie zjistila, že muž byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu. Na místě zasahovali i policejní potápěči. Na webu o tom informovala krajská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Foto: Novinky

Policejní potápěči. Ilustrační foto

Článek

K pískovně vyjeli zhruba v 16:30 policisté ze Suchdola nad Lužnicí. Mužův kamarád uvedl, že jeho známý se šel vykoupat. Když byl asi 15 metrů od břehu, tak se najednou potopil a už nevyplaval.

K pískovně přijeli hasiči i policejní potápěči, aby místo prohledali. "Okolo 20:00 hodiny policejní potápěči muže v několikametrové hloubce nalezli bez známek života. Policisté na místě zjistili, že byl utonulý muž pravděpodobně pod vlivem alkoholu," uvedla mluvčí. Policie nařídila pitvu zemřelého.

Policisté upozornili v souvislosti s neštěstím na to, že alkohol zásadně ovlivňuje lidské schopnosti. "I když můžete být dobrý plavec, pokud jste pod vlivem alkoholu, vystavujete se obrovskému riziku," uvedla mluvčí.

Muže z Vltavy vytáhli potápěči, oživit se jej už nepodařilo

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám