Hlavní obsah

V Nitře spadl na školáky za větru strom, 14letého chlapce zabil

Právo, Ivan Vilček
Nitra

Padající strom zabil v pondělí na Slovensku 14letého školáka z Nitry. Novinkám to řekla nitranská policejní mluvčí Renáta Čuháková. Strom spadl za silného větru, který v pondělí trápil i Českou republiku a další země.

Foto: Hasiči SR

Strom, který zabil školáka.

Článek

„Vlivem silného větru spadl strom na skupinu žáků místní školy. Jedno dítě zemřelo, dvě děti byly zraněny,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

Některá média zmiňovala, že zemřela dívka, podle Čuhákové je však obětí chlapec. Dva zranění by měli být rovněž kluci.

Podle policie se tragédie odehrála ve 12:34 na ulici Nábřeží za hydrocentrálou. Žáci základní školy byli na procházce s pedagogem.

„Do naší nemocnice byly přivezeny dvě děti. Jsou mimo ohrožení života. Jedno je v operačním řešení, druhé absolvuje vyšetření,“ citovala slovenská média mluvčí místní nemocnice Tatianu Timkovou.

Foto: Hasiči SR

Strom, který zabil školáka

Dítě, které budou operovat, má podle neoficiálních informací zlomenou stehenní kost.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal varování před silným větrem pro celé území Slovenska. Vítr kupříkladu strhl střechu v Bratislavě, naštěstí se nikomu nic nestalo. Větev stromu na jiném místě slovenského hlavního města prorazila čelní sklo autobusu. Tato nehoda si rovněž nevyžádala zraněné.

Hasiči zasahovali na Slovensku do pondělního podvečera více než 171krát. Většinou odstraňovali spadlé stromy ze silnic a uvolněné plechové střechy. Nejvážnější byla situace v Bratislavském, Trnavském, Nitranském a Banskobystrickém kraji. Ve středním Slovensku bylo bez elektřiny 11 tisíc odběrných míst.

Varování před silným větrem platí třeba také v Česku, sousedním Německu, Polsku či Rakousku.

Reklama

Výběr článků

Načítám