Hlavní obsah

V korupční aféře obviněn i šéf Synotu Valenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KROMĚŘÍŽ

Policie od pondělí stíhá šéfa společnosti Synot a jednoho z majitelů stejnojmenného fotbalového klubu Iva Valentu. Podle obvinění naváděl bývalého sportovního ředitele klubu Jaroslava Hastíka k trestnému činu podplácení.

Foto: Vratislav Konečný

Svíčky a květiny na improvizovaném vzpomínkovém místě za oběti pařížského masakru před francouzskou ambasádou na Velkopřevorském náměstí v Praze.

Článek

"Obvinění padlo v souvislosti se dvěma utkáními mezi Synotem a Zlínem z 6. března a Synotem a Spartou z 27. března," potvrdil dnes Novinkám kroměřížský státní zástupce Pavel Pukovec, který vyšetřování rozsáhlé úplatkářské aféry ve fotbale dozoruje.

Valenta byl podle něj obviněn podobně jako další zainteresovaní na základě odposlechů telefonických hovorů. Stíhaný je na svobodě.

"V nejbližší době, tedy do 10. července, nepředpokládám, že bude někdo další obviněn," odpověděl Pukovec na dotaz, zda stíhání hrozí i někomu dalšímu z vlivné podnikatelské rodiny Valentů.

Celkem už je stíháno 10 lidí

Podle informací některých médií měl být Valenta obviněn již minulý týden. Pukovec to však svým dnešním oznámením popřel. Prodlevu však mohl způsobit fakt, že Valenta bydlí v Monaku. Mohlo tedy trvat, než obdržel usnesení o zahájení trestního stíhání.

V korupční aféře 1. FC Synot bylo dosud vyjma Valenty obviněno devět lidí. Kromě již zmiňovaného Hastíka a jeho kolegy z klubu Igora Štefanka jde o sudí Josefa Dvořáčka, Bohumila Krátkého, Jaromíra Hlaváče, Václava Zejdu, Stanislava Hrušku, Eduarda Cichého a Petra Řehoře. Podle vyšetřovatelů bylo úplatky ovlivněno nejméně pět zápasů první fotbalové ligy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám