Hlavní obsah

V Javorníkách zachraňoval lyžařku vrtulník

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi vážné se zranila v sobotu na sjezdovce v Javorníkách 24letá lyžařka. Při pádu si zřejmě způsobila otevřenou zlomeninu nohy. Vrtulník letecké záchranné služby ji musel transportovat do nemocnice ve Zlíně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Lyžařka byla podle mluvčího moravskoslezské záchranné služby Lukáše Humpla po pádu při vědomí. Vrtulník jí s otevřenou zlomeninou nohy převezl do nemocnice ve Zlíně.

Článek

„Centrum tísňového volání v Ostravě obdrželo informaci o události po 12. hodině. Vrtulník byl vyslán ke čtyřiatřicetileté pacientce do lokality Kohútka. Ženě poskytli první pomoc členové Horské služby, kteří k ní dorazili jako první,“ sdělil v neděli mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Lyžařka podle něho byla po pádu při vědomí. „Posádka záchranné služby ženě zajistila žilní vstup a podala léky tlumící bolest. Záchranáři ji ošetřili zraněnou končetinu, kterou zadlahovali,“ vylíčil zákrok Humpl.

Další ošetření žena absolvovala po převozu na traumatologickém oddělení zlínské nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám