Hlavní obsah

V Hradci Králové vyhořel rodinný dům, majitelé nestihli zachránit nic

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malšovice

Prakticky celý interiér rodinného domu shořel při požáru, který vypukl v sobotu dopoledne v ulici Náhon v Malšovicích v Hradci Králové. Nezabránil tomu ani rychlý zásah hasičů, kterých přijely tři jednotky.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár domu v Hradci KrálovéVideo: Ludmila Žlábková, Právo

 
Článek

Hlášení o události dostali hasiči minutu před půl jedenáctou. „Zasažen byl celý dům od přízemí po střechu,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová s tím, že ještě kolem poledne probíhaly likvidační práce.

„Nasazeno bylo šest cisteren a automobilový žebřík. Velmi předběžně byla škoda odhadnuta na dva miliony korun, ale příčinu požáru v tuto chvíli nelze ještě určit,“ pokračovala Martina Götzová.

Na Kladensku hořela stodola

Krimi

Vyšetřovatel si na místo povolal specialisty z Institutu ochrany obyvatelstva z Lázní Bohdaneč, odborníky z oboru elektro.

„Nikdo nebyl naštěstí zraněn. Majitelé byli v době vzniku mimo objekt. Po návratu zjistili, že je dům zakouřený. Dovnitř se již nedostali,“ dodala mluvčí.

K požáru hasiči vyjížděli v sobotu dopoledne v Královéhradeckém kraji také do Pohoří u Rychnova nad Kněžnou, kde hořela kůlna, nebo v pátek do Zájezdu, části České Skalice na Náchodsku, kde vzplála rekreační chatka. Oheň tu způsobil škodu 300 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Kladensku hořela stodola

K rozsáhlému požáru v Dolanech na Kladensku vyjelo v sobotu ráno několik jednotek hasičů. Hořela stodola v zástavbě dalších domů, hasiči vyhlásili II. stupeň...

Výběr článků

Načítám