Hlavní obsah

V Horních Počernicích usmrtil vlak muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V Praze-Horních Počernicích v pátek ráno srazil rychlík na přejezdu devětapadesátiletého muže, který na místě zemřel. Nehodu vlaku mířícího z pražského hlavního nádraží do Trutnova potvrdil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Provoz na trati v okolí místa nehody byl zhruba tři hodiny omezen na jednu kolej, kolem 09:50 byl obnoven v plné rozsahu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Záchranáři už nedokázali muži pomoci. "Utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl," uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Vlak na místě setrval do vyšetření události, odjel s tříhodinovým zpožděním a byl ukončen v Hradci Králové. Lidé z něj přesedli do jiného vlaku. Pro cestující z Hradce Králové do Trutnova byla kvůli nehodě vypravena náhradní souprava, která z východočeské metropole odjela podle jízdního řádu.

Linka S9 z Benešova v době provozu po jedné koleji končila v Horních Počernicích, na hlavní nádraží nezajížděla. Mezi vlakovou stanicí v Horních Počernicích a stanicí metra Černý Most byla zavedena kyvadlová autobusová doprava. Omezení podle Českých drah skončilo v 9:50, kdy byl v místě nehody obnoven dvoukolejný provoz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám