Hlavní obsah

V hořícím ostravském bytě našli hasiči ženu v bezvědomí a mrtvou kočku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava-Poruba
Aktualizováno

Škodu za 350 tisíc korun nadělaly plameny při čtvrtečním požáru bytu v Ostravě-Porubě. Hasiči před ohněm zachránili tři osoby. Jedna žena se nadýchala zplodin a musela být odvezena do nemocnice. Když ji hasiči našli, byla v bezvědomí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči zasahovali v Ostravě-Porubě ve čtvrtek ráno

Článek

O kouři z okna bytu ve 4. patře výškového domu se hasiči dozvěděli patnáct minut po 9. hodině.

„Do hořícího bytu museli hasiči vstoupit násilně vykopnutím dveří, uvnitř nalezli ženu v bezvědomí. Tu vynesli z domu a předali ji do péče zdravotníků. V průběhu zásahu byli z domu zachráněni další dva lidé, 22 jich bylo evakuováno,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Žena posléze nabyla vědomí. Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že v péči měli sedmačtyřicetiletou ženu. „Během našeho zásahu byla při vědomí, intoxikovaná zplodinami hoření. Byl jí podán kyslík a po ošetření byla předána ve Fakultní nemocnici Ostrava,“ sdělil.

Výbuch v litvínovské chemičce se vyšetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti

Krimi

Oheň hasiči zlikvidovali jedním vodním proudem.

„Poté nasadili přetlakovou ventilaci pro odvětrání domu. V bytě byla při závěrečném průzkumu nalezena mrtvá kočka,“ doplnil Kozák s tím, že po ukončení zásahu se mohli nájemníci vrátit do svých domovů.

Reklama

Výběr článků

Načítám