Hlavní obsah

V Domažlické nemocnici údajně ordinoval opilý lékař, už druhý během roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domažlice

Lékař, který měl být údajně pod vlivem alkoholu, sloužil noční směnu na chirurgické ambulanci Domažlické nemocnice. Podle zjištění Práva nadýchal přes dvě promile alkoholu a musel být vystřídán jiným lékařem. Případ už řeší policie.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice v Domažlicích.

Článek

Mluvčí policie Dagmar Brožová na dotaz Práva potvrdila, že policisté v nemocnici v sobotu večer skutečně zasahovali.

„Dostali jsme anonymní oznámení, na základě kterého hlídka vyjela do nemocnice a provedla orientační dechovou zkoušku na alkohol u jednoho ze zaměstnanců s pozitivním výsledkem,“ uvedla bez bližších podrobností Brožová s tím, že vyšetřování je teprve na začátku.

Mluvčí pouze potvrdila, že kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky u konkrétního člověka.

Další primář z Domažlic je vyšetřován za řízení v opilosti

Krimi

Zdroj z nemocnice Právu potvrdil, že dotyčný lékař službu nastoupil v sedm večer a policisté ho přijeli zkontrolovat půl hodiny před půlnocí. Po dechové zkoušce souhlasil i s odběrem krve.

Kolik pacientů mu do výměny za kolegu prošlo rukama, zatím není jasné. Na chirurgické ambulanci lékaři provádí zpravidla méně náročné zákroky.

Lékař v Praze ordinoval s více než dvěma promile

Krimi

Mluvčí nemocnice Jiří Kokoška Právu potvrdil, že šlo o externího zdravotníka, který v nemocnici vypomáhal.

„Na základě podezření z možného požití alkoholu jsme jeho pozici okamžitě přeobsadili. S dalšími kroky čekáme na výsledek krevní zkoušky. Pokud bude pozitivní, spolupráci úplně ukončíme,“ dodal Kokoška.

Na poliklinice v Třebíči ordinoval opilý lékař

Krimi

Za poslední rok jde už o druhý případ, kdy měl v Domažlické nemocnici ordinovat opilý lékař. Policisté letos v únoru obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky tamního internistu. Tehdy ho v době noční služby našli spícího na střeše budovy. Nadýchal 1,6 promile.

Ještě před tím měl 51letého muže s podezřením na infarkt nutit cvičit. Pacient následně zkolaboval a záchranka ho musela převézt do plzeňské nemocnice.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám