Hlavní obsah

V činžovním domě v Děčíně vybuchl plyn, čtyři zranění

Aktualizováno

V činžovním domě v Děčíně vybuchl kolem 19:30 plyn. Na místě zasahovali záchranáři. Zraněni byli čtyři lidé, dalších 20 obyvatel policie evakuovala, sdělila krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Neštěstí se stalo v ulici Elišky Krásnohorské nedaleko centra města.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Při výbuchu se zranili čtyři lidé

Článek

"V jednom z bytů pravděpodobně vybuchla propan-butanová láhev. Na místě jsou všechny složky záchranného systému. Čtyři lidé byli zraněni. Dalších 20 jsme evakuovali," řekla Hyšplerová.

Všichni čtyři zranění jsou dospělí. Tři z nich přepravili záchranáři do popáleninového centra na pražských Vinohradech, čtvrtého záchranná služba převezla do děčínské nemocnice.

"Všichni utrpěli popáleniny na obličeji, trupu a na rukou. Pro jednoho zraněného letěl vrtulník, ostatní jsme převezli vlastními vozy," řekl mluvčí krajské záchranné služby Petr Bureš.

Náhradní bydlení nabídla evakuovaným děčínská radnice. "Šest lidí včetně miminka jsme ubytovali v hotelu. Ostatní evakuovaní odešli k příbuzným nebo známým," řekla mluvčí radnice Markéta Lakomá.

Dům, který je v soukromém vlastnictví, zůstane prozatím uzavřen. Co bylo příčinou výbuchu, zjišťují hasiči a kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám