Hlavní obsah

V Brně hořela ubytovna. Zranilo se sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

V Brně-Štýřicích hořel byt v ubytovně, hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Objekt musely opustit tři desítky lidí. Záchranáři ošetřili sedm lidí, z toho dva převezli do nemocnice, pět jich ponechali na místě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Požár ubytovny v Brně-Štýřicích

Článek

Požár se rozhořel v Havlenově ulici krátce před 11. hodinou, v 11:30 hodin ohlásili hasiči lokalizaci, tedy že mají požár pod kontrolou. "Hořel byt v prvním patře, objekt byl silně zakouřený. Celkem muselo objekt opustit 33 lidí. V tuto chvíli je na místě vyšetřovatel," uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška kolem 12:15 hodin.

Příčina vzniku požáru ani škoda nejsou známy. Z pohledu záchranné služby jde o mimořádnou událost prvního stupně, po dopravní nehodě u Hodonína dnes už druhou.

Z hořícího bytu v Ostravě zachránili hasiči jednoho člověka

Krimi

„Aktivovali jsme i velkokapacitní vůz Atego, který je určený přímo pro tyto události, kdy je více postižených osob. Máme tu celkem pět prostředků. Ošetřili jsme muže a ženu, kteří se nadýchali zplodin, k další péči jsme je transportovali do Nemocnice Milosrdných bratří. Dále jsme ošetřili pět lidí a ponechali jsme je na místě," uvedla záchranářů Michaela Bothová.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Vyhořelý byt v Brně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám