Hlavní obsah

Už dříve trestaný muž zaútočil sekerkou, napadený skončil v nemocnici

– Hradec Králové
Právo,

Z vraždy ve stadiu pokusu obvinili policisté 35letého muže, který počátkem září v zámeckém parku ve Smiřicích na Královéhradecku napadl sekerou o 26 let staršího muže. Pravděpodobným motivem útoku byla žárlivost.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

„K činu došlo v odpoledních hodinách. Poškozený seděl na lavičce v parku a po útoku skončil s vážným zraněním hlavy v nemocnici,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že přivolaní policisté útočníka na místě činu zadrželi a podrobili ho dechové zkoušce.

Ta ukázala téměř 1 promile alkoholu. Muž putoval do policejní cely a odtud do vazební věznice. „Následně vyšetřovatelé zjistili, že se zadržený již v polovině srpna v brzkých ranních hodinách vloupal po rozbití výlohy do jedné prodejny potravin na Smiřicku, odkud odcizil cigarety a láhve s alkoholem, čímž způsobil škodu za více než 13 tisíc korun,“ pokračovala Kormošová.

Z evidencí policisté zjistili, že muž byl v minulosti několikrát trestán za převážně majetkovou trestnou činnost, naposledy byl za krádež odsouzen loni v dubnu. Za pokus vraždy, krádež a poškození cizí věci hrozí obviněnému trest odnětí svobody od 10 do 18 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám