Hlavní obsah

Utopila se mi rodina, tvrdil podvodník. Žena z Těšína mu poslala přes milion

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Těšín

Další případ takřka bezmezné důvěry vůči neznámému člověku vyšetřuje moravskoslezská policie. Šedesátiletá žena podle kriminalistů poslala 1,2 milionu korun muži, do kterého se zamilovala po internetu. Oběť uvěřila vyprávění o tom, že dotyčný přišel o rodinu při námořní tragédii a rád by se ženou navázal bližší vztah.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Šedesátiletá žena navázala virtuální vztah s neznámým člověkem na jaře. Muž jí přes sociální sítě tvrdil, že mu tragicky zahynula celá rodina na lodi a že by rád navázal vztah se sympatickou paní. Žena z Českého Těšína jeho pohádkám uvěřila, stejně jako tomu, že za ní chce do Česka přijet.

John z internetu slíbil ženě z Přerovska miliony dolarů, prodala kvůli tomu byt

Krimi

„Bylo ale zapotřebí finančně uhradit cestovní náklady a další náležitosti. A tak paní zasílala v průběhu měsíců různé částky, v součtu přes 1,2 milionu korun. Přesto muž dosud do republiky nedorazil a peníze nevrátil,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Soňa Štětínská.

Na rizika spojená s internetem a sociálními sítěmi přitom policie pravidelně upozorňuje. Stává se, že důvěřivci někdy přicházejí o celoživotní úspory, které zasílají neznámým lidem. Ti se například vydávají za americké vojáky s těžkým životním osudem, milionáře, kteří slibují společnou budoucnost a hledají protějšky právě v České republice, nebo tvrdí, že jsou zadržováni piráty a potřebují finanční pomoc pro osvobození.

Podvodník z důvěřivé ženy vylákal 140 tisíc, na síti se vydával za vojenského lékaře

Krimi

„O daném tématu je potřeba hovořit. Apelujeme tedy rovněž na rodinné příslušníky a známé osob bez partnera, ať s nimi tuto záležitost proberou s upozorněním nepodléhat citovým sdělením neznámých osob skrze sociální sítě, řádně si vše prověřit a podobně. Sociální sítě se vyznačují obrovskou anonymitou a je potřeba učit se s informacemi pracovat,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám