Hlavní obsah

Ujíždějícího opilce zastavila až policejní střelba

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Teprve policejní střelba zastavila ve čtvrtek ráno podnapilého řidiče vozidla Škoda Pick Up, který se snažil v Ostravě ujet mužům zákona. Při přestřelce naštěstí nebyl nikdo zraněn. Dopravní hlídka zastavila automobil na sjezdu z Rudné na Místeckou ulici v Ostravě-Vítkovicích.

Článek

Poté, co policisté zjistili dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu, vyzvali ho k odstavení automobilu z vozovky. "Reagoval tak, že odstrčil policistu, naskočil do vozidla a rozjel se," popsala incident mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Policisté začali vůz pronásledovat a vyžádali si i posily. "Po marné výzvě k zastavení použili v Rudné ulici dvakrát služební zbraň pro výstrahu. Ujíždějící vozidlo však pokračovalo v jízdě," dodala s tím, že teprve v Rychvaldské ulici začal policista střílet po pneumatice a strefil se. "Po prostřelení zadní pneumatiky řidič asi po třech kilometrech havaroval. Znovu se pokusil ujet. Přitom narazil do policejního vozidla," dodala mluvčí.

V dubnu jde už o druhý případ, kdy museli policie v Ostravě střílet na ujíždějícího řidiče. Začátkem měsíce policejní výstřel, který mířil na vozidlo ujíždějící bez zaplacení od benzinové stanice, po zhruba třiceti kilometrech zasáhl a vážně zranil spolujezdkyni ujíždějícího řidiče. Ta skončila s poraněnou páteří na jednotce intenzivní péče ostravské nemocnice a dosud nebyla propuštěna do domácího léčení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám